הקטן את גודל הכתב באתרהגדל את גודל הכתב באתר

חדשות

hamartef_1.jpg

hamartef_2.jpg

hamartef_3.jpg

השקת המרתף החדש  

5 ביולי 2011


בינות לאזורים החקלאיים, בכניסה לקיבוץ יראון, שוכן יקב הרי גליל, מרשים בגודלו ובחומרי הבניה והעיצוב שלו. היקב הינו מיזם משותף של יקבי רמת הגולן וקיבוץ יראון.

היקב  שתוכנן ע"י משרד האדריכלים "ויינשטיין ועדיה אדריכלים", משתרע על שטח של 3,000 מ"ר, אשר כחלק מתפישת העולם שלו מוקם באזורי הכרמים של היקב, מחוץ לאזורי התעשייה המוכרים.
הגישה העיצובית ההיי-טקית של היקב משדרת מראה צעיר וחדשני, הבא לידי ביטוי לא רק בתחום הארכיטקטוני אלא גם כתפיסת עולם של "יקב הרי גליל" בייצור היין שלו, שעליו שולט יינן צעיר ומבטיח, כוכב עולה בתחום הייננות בארץ- מיכה ועדיה.
המבנה המאורך והאופקי של היקב, בעל גג שטוח, בנוי מחומרים מודרניים המשלבים מתכת (פלדה, אלומיניום, נירוסטה), זכוכית אבן, בטון ועץ שילוב בין חדש לישן. עץ האלון ממנו בנויים חלק מהקירות, הוא אותו אלון ממנו עשויות חביות היין, בהם הוא מתיישן ומקבל את הארומה המיוחדת שלו.

"יקב הרי גליל" ממוקם בתוך ואדי, ובכך ניצלו הארכיטקטים את הפרשי הגובה והטופוגרפיה של האזור לשימוש תהליך ייצור היין. אולם הייצור בנוי מאלומיניום גלי מוכסף, קורות ועמודי פלדה ומוקף בזכוכית שקופה מצדו המזרחי לגובה הקירות, מהם נשקף הנוף והגשרים ליקב.
הענבים מועברים לתוך מיכלי נירוסה ענקיים התלויים מעל הרצפה, לצורך תהליך תסיסה. קירות חדר הייצור עשויים לוחות מבודדים, המצופים אלומיניום גלי מבחוץ ואלומיניום מובלט כלפי פנים. כל מיכלי הנירוסטה נרכשו כעיקרון, מיצרנים ישראלים ולא יובאו מחו"ל.

בחדר החביות הצבוע לבן, בנויה תקרה טרומית, הקירות מחופים כלפי חוץ באבן טרברטין המופרדת מחיפוי העץ.

בחדר הייצור ניתן לצפות חודשיים בשנה, בשיטת ביקבוק (מילוי) חדשה. זו שיטה ייחודית בארץ, ברמה טכנולוגית גבוהה, המופעלת באזורי היקבים באירופה, דרום אפריקה ואוסטרליה. השיטה משרתת את היקב בחודשיים של מילוי בשנה. השיטה מאפשרת חלוקה כלכלית, כך שגם יקבים אחרים יכולים להשתמש בקו המילוי הנייד, כאשר ישנה עדיפות ליקב הרי גליל, בבחירת הזמנים, מאחר והיקב היה הוגה ויוזם הבאת השיטה לארץ. השיטה הינה מערכת דינמית גם בתעשיית היין, המקובלת באזורי יין המכבדים את עצמם מבחינת כמויות היין המיועדות לייצור. שלא כמו יקבי בוטיק המשתמשים בקווים מאולתרים ומקיימים מילוי באיכות פחות טובה, או מובילים את היין למילוי ביקבי האם.
מחדר הייצור דרך מדרגות עץ עוברים במרפסת סגורה בנויה עץ, בעלת קירות זכוכית שקופה שבה ניתן לשבת ולשתות יין ומשם עולים לאזור מרכז המבקרים, בו מוצגים יינות היקב, חנות יין, מוצרי יין, ספרים ועוד. בחדר בר טעימות הבנוי כולו מעץ הפונה למרפסת פתוחה הפונה לצד דרום מערב ומשקיפה על כרמי היקב , במרפסת שולחנות וכסאות. ניתן לשבת בה וליהנות מהנוף ומהאוויר הצלול הקיים באזור זה גם בימי הקיץ החמים. מעקה המרפסת מחופה בעץ.
ממרכז המבקרים יוצאים סיורים מודרכים לאורך גשר בטון ועץ, שתוכנן מלכתחילה על ידי הארכיטקטים, עבור הליכה למבקרים וצפייה בתהליכי ייצור היין. כל תהליך הייצור-מקורה, כך שהביקורים נוחים והמבקרים לא מוטרדים על ידי גשם או שמש קופחת. הביקורים מיועדים לבודדים ולקבוצות מטיילים.





שלב ב' של הרחבת היקב הושלם עם הקמתו של מרתף חביות יין חדיש ומשוכלל, המשתרע על שטח של  800 מ"ר ושילש את שטח אחסון חביות היין, בהשקעה של 4.5 מיליון ₪. במרתף החדש ניתן יהיה לאחסן 1200 חביות, בנוסף ל- 900 החביות במרתף הקיים. בנוסף למרתף חביות, מיועד המבנה החדש להכיל בתוכו קו בקבוק ומחסן תוצרת גמורה.
המבנה המרשים אשר תוכנן גם הוא על ידי האדריכלים גיל ועדיה ושי וינשטין ממשרד וינשטין-ועדיה אדריכלים, כחלק מהתכנון המקורי של יקב הרי גליל אשר נעשה על ידם לפני יותר מעשור, מחובר למבנה הייצור המרכזי של היקב בגשר עילי, המאפשר מעבר של מבקרים מאזור הייצור למרתף החביות.
המבנה המקורי של היקב ומרתף החביות החדש שונים באופיים: הראשון הנו מבנה עילי, קומפוזיציה של לוחות עץ אלון, מתכת וזכוכית, ואילו מרתף החביות נבנה לתוך האדמה וקירותיו החיצוניים הנם בטון חשוף וציפוי של אבן גיר לא מעובדת. הגג הנו משטח ירוק שישמש מצע לצמחיה מקומית ובמשך הזמן יקבל אופי של אחו פראי.
למרות השוני בין שני המבנים, האסטרטגיה האדריכלית דומה להציב את המבנה בהרמוניה עם הטבע. המבנה המקורי מאפשר מכל נקודה בו מבט פתוח לנוף הגלילי הדרמטי הסובב את היקב, המבנה החדש נטמע בתוך הסביבה הטבעית ויוסיף לה משלו ביצירת גג ירוק חי. 
כיום כולל יקב הרי גליל 3800 מ"ר של מבנים, אזור קבלת הענבים, אולם מכילי התסיסה ומרכז מבקרים גדול, חנות יין וטעימות.
עם הכניסה לעשור השני נחשב יקב הרי גליל, שבקיבוץ יראון,ליקב המוביל באזור הגליל והשישי בגודלו בארץ. השנה צפוי בציר 2011 להניב ליקב הרי גליל מעל מיליון בקבוקי יין משובח, לשיווק בארץ ובחו"ל. השנה יבצרו יבול של 1050 טון ענבים ובשנים הקרובות עם כניסה לניבה של כרמים חדשים היקב ימשיך ויגדל.
ששת הכרמים של יקב הרי גליל נטועים באדמת הגליל הפוריה בגובה של 400-700 מטר מעל פני הים, בהם מטופחים ענבי יין משובחים על ידי כורמים מנוסים ובפיקוחו של היינן הראשי מיכה ועדיה. כרמי היין בעלי מאפיינים טופוגרפיים ואקלימיים שונים. פסיפס מגוון זה מאפשר ליקב ליצור יינות בעלי אופי ייחודי, משילובים שונים של כרמים וזני ענבים.
בסל המוצרים 13 יינות, מהם 9 יינות זניים, חלקם צעירים וחלקם מתיישנים בחבית. 3 יינות הדגל "יראון", "מירון", "אביבים", יינות בלנד מורכבים ועשירים, המביאים לידי ביטוי את אזור הגידול הגלילי.


 

© כל הזכויות שמורות ליקב הרי גליל 2014 | אתר נגיש